MARVEL VS DC

 MARVEL VS DC


En l'univers de la ciència-ficció, ressalten dos noms: Marvel i DC. Estes franquícies no sols han definit el gènere dels superherois, sinó que també han dominat les taquilles durant dècades. No obstant això, existix una diferència significativa en les seues recaptacions?

A continuació, examinarem les dades de les 10 últimes pel·lícules de Marvel i DC, cinc de cadascuna. L'objectiu és determinar si l'elecció de franquícia influïx en les recaptacions en taquilla. Per a això, emprarem l'anàlisi de variància (ANOVA), una ferramenta estadística que ens permetrà discernir si hi ha diferències significatives en els guanys entre les pel·lícules de Marvel i DC.



L'ANOVA indica que l'elecció de franquícia té un efecte estadísticament significatiu amb un 95% de confiança en les recaptacions en taquilla, ja que el valor-p és menor que 0.05.


A més, analitzarem també les dades de recaptació de les 10 pel·lícules més ben qualificades en IMDb de Marvel i de DC.


El valor-p també és menor que 0.05, per tant, la franquícia continua tenint un efecte significatiu en la recaptació en taquilla.

En conseqüència, podem concloure que les pel·lícules de Marvel i DC tenen recaptacions significativament diferents, i aquesta diferència no és atribuïble a l'atzar.


Comentarios

Entradas populares de este blog

Presentación

La Fuerza de la Estadística en el Universo de STAR WARS

ANALIZANDO LA DESIGUALDAD DE RECURSOS VITALES EN MAD MAX