La sabermetria (L'estadística del béisbol)

A "Moneyball", el gerent general Billy Beane, interpretat per Brad Pitt, adopta un enfocament innovador basat en la sabermetria, una forma d'anàlisi estadística aplicada al beisbol, per seleccionar jugadors. Aquest enfocament desafia les pràctiques tradicionals de escolta i gestió d'equips esportius.

Aquest anàlisi se centra a avaluar el rendiment dels jugadors mitjançant estadístiques avançades en comptes d'avaluacions subjectives. A la pel·lícula, l'assistent de Beane, Peter Brand, utilitza estadístiques com el percentatge d'embassament (OBP) i el percentatge de slugging (SLG) per identificar jugadors infravalorats.

-OBP= ( Hits+Bases per Boles Vegades Golpejades per el llançament) / (Vegades al Bate Bases per Boles Vegades Golpejades per el llançament Flyouts)

L'OBP mesura amb quina freqüència un batejador arriba a la base, cosa que és crucial per anotar carreres.

-SLG = Total de bases /  Vegades al bate​

El SLG mesura la potència d'un batejador, és a dir, quantes bases avança de mitjana per hit.

A la pel·lícula, Beane i Brand utilitzen aquestes anàlisis estadístiques per identificar jugadors que altres equips han passat per alt a causa de prejudicis o avaluacions tradicionals. Per exemple, hi troben jugadors que tenen un alt OBP però que són descartats per la seva aparença física o estil de joc no convencional.

Mitjançant l'ús d'estadístiques aconsegueixen armar un equip competitiu amb un pressupost limitat. Això demostra com l‟anàlisi quantitativa pot superar les avaluacions subjectives i tradicionals en la presa de decisions esportives.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Presentación

La Fuerza de la Estadística en el Universo de STAR WARS

ANALIZANDO LA DESIGUALDAD DE RECURSOS VITALES EN MAD MAX